Tilbake
Skriv ut

Lanzarote, 10. trinn

LANZAROTE av Michel Houellebecq

Syden, synden og sekten

Vi befinner oss på Lanzarote rundt årsskiftet 2000, og det som skulle ha vært ren avslapning et sted i Sydens sol, blir i stedet til et skjellsettende møte mellom en deprimert belgisk politimann, to tyske lesbiske, en kjederøykende og søkende mann – samt en mystisk sekt.

I hverandre vil de kanskje finne noen svar eller helt nye spørsmål. Som i andre av Michel Houellebecq romaner, er det overordnede temaet eksistensiell lammelse og fremmedgjorthet. Det er som om forfatteren er overbevist om at mennesket vil utslette seg selv, lenge før naturen klarer å gjøre det. Denne misantropien kombineres likevel med en oppdrift: Houellebecq vil forstå de levende, noe som innebærer å granske dem.

Houellebecq har i en årrekke vært en kontroversiell forfatter i hjemlandet Frankrike, der han med humor, provokasjoner og nådeløse betraktninger har satt både islam, moderne dobbeltmoral og 68-generasjonen under lupen.

Regissør Ole Johan Skjelbred har tidligere markert seg på Trøndelag Teater med forestillinger som Moby Dick, Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet og Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker.

Vi lover sydenstemning og dommedag på Studioscenen!

Les mer her

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune