Tilbake
Skriv ut

Kakerlakken med den stygge frakken, 2. trinn

Forfatter Martine Grande kommer til skolen med boka  Kakerlakken med den stygge frakken. som både har fokus på litteratur og på animasjon. Martine leser høyt hele Kakerlakk-boka, mens illustrasjonene vises på storskjerm. Etter lesing snakker elevene om temaet i boka, og får gjennfortelle historien. Dette blir ofte fine samtaler der barna deler egne tanker og erfaringer rundt temaer som triste tanker, vennskap, mobbing osv. 
Martine snakker også om at hun er animatør og spør barna om de vet hva dette er, og forteller videre om det å lage tegnefilm og vi ser filmen om Kakerlakken med den stygge frakken. 


De siste 45 minuttene er et verksted hvor elevene får jobbe med oppgaver av illustrasjonene fra boka. Martine har med en illustrasjon av alle karakterene uten ansikt slik at elevene selv skal jobbe frem ansiktene. Verkstedet avsluttes med en brettebok som alltid er veldig populært. Det er et ark som de bretter til å bli en bitteliten Kakerlakk-bok og det er alltid like stas når de skjønner at de får lov til å ta med seg denne "boka" hjem. Filmen ligger gratis ute på NRK
Super sine nettsider.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune
  • Idé/opplegg: Martine Grande

Om kunstner / utøver / gruppe

Martine Grande har bachelor i animasjon fra Høgskulen i Volda og jobber til daglig i sitt eget produksjonsselskap, Grande Produksjon. Martine har regissert/produsert fire animerte kortfilmer, skrevet og illustrert tre bildebøker og produsert ett animasjonsteater. I tillegg har hun jobbet som animatør på andre sine prosjekter, slik som FanThomas.