Tilbake
Illustratør Bjørng Ousland
Hanna M. O. Trogstad
Skriv ut

Forfatterbesøk Bjørn Ousland, 5. trinn

- en tegnet polarberetning.
Historiens viktigste polarekspedisjoner blir fortalt gjennom en kombinasjon av illustrasjoner, tekst og tegneserieelementer. På papiret vil Bjørn Ousland tegne fram historiene og personene, forklare visuelle virkemidler og fortelle om valg underveis. Han vil også vise eksempler på ferdige illustrasjoner og hvordan de brukes til å formidle dramatiske hendelsesforløp. I løpet av formidlingen har elevene blitt spesielt kjent med den første Fram-ferd, fra planleggingen til Nansen og Johansens dramatiske ferd over Polhavet.

Se Bjørn Ouslands hjemmeside: www.bjornousland.com


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune
  • Produsent: Bjørn Ousland

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn Ousland (født 14. mai 1959 i Oslo) er en norsk tegneserieskaper og illustratør.
Han er utdannet ved Joe Kubert School of Comics and Graphics Art i New Jersey fra 1982 til 1985. Han har siden vært svært produktiv og skrevet og tegnet en rekke tegneserier, både humoristiske striper og hele album, blant annet basert på historiske materiale og norske folkeeventyr. Han var i en årrekke blant de mest fremtredende tegnerne i humorbladet Pyton med serier som Hellitern og Halvlitern, Lucky Duck og Børt - Børre. I 1995 kom den populære serien Siggen og Piggen. Han bidro også med 87 avisstriper av Småkryp i Dagbladet i 1998. I de seinere åra har han illustrert en rekke bøker for barn, deriblant fire bildebøker med tekst av Knut Nærum og flere skolebøker. Bjørn Ousland har også skrevet tegneseriemanus for andre tegnere.

Ouslands tegnestil er inspirert av amerikanske, humoristiske tegneserier med voldsomme overdrivelser og forenklinger, ledige streker, klare konturer og reine fargeflater i en funny animal-tradisjon. Teknikken er penn, ofte kombinert med fargeblyant og akvarell. Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Han har hatt flere separatutstillinger, er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket og har mottatt flere priser for tegneseriene sine.
Bjørn Ousland er oppvokst og bor på Nesodden. Han er sønnen til kunstneren Ingrid Ousland og broren til polfareren Børge Ousland.