Tilbake
Skriv ut

Orgelfest: Skapelsen

«SKAPELSEN» av Joseph Haydn

 Forestilling i Nidarosdomen med kor, orgel og forteller fredag 1. november kl 11.00

Komponisten Joseph Haydn skrev for ca 220 år siden et oratorium som han kalte «Skapelsen». Med vakre melodier for solister og kor og et stort orkester, beskriver han skapelsen slik det fortelles i bibelhistorien. Paal Helge Haugen har laget en nynorsk oversettelse av dette oratoriet, som har fått navnet «Skapinga». Dette ble framført i sin helhet i Nidarosdomen høsten 2018, av blant andre Trondheim Vokalensemble, som synger på denne skolekonserten.

Til skolekonserten under Orgelfest 2019 skal vi gjøre et utdrag fra «Skapinga», der vi henter fram de mest kjente kor- og solistsatsene fra verket. I stedet for orkester får dere høre det store Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen. Sammen med musikken kommer utdrag fra Svein Tindberg’s «Bibelfortellinger for barn», med tekster fra skapelsesberetningen. Musikken er lys og velklingende, og Svein Tindberg’s bibelfortellinger er preget av god fortellerkunst og mye humor!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune
  • Kunstnere/grupper: Trondheim Vokalensemble, Petra Bjørkhaug og Kristin Lundemo Overøye

Om kunstner / utøver / gruppe

Kristin Lundemo Overøye: Fra Trondheim, utdannet skuespiller fra Bårdarakademiet i Oslo og Rose Bruford College i London.

Petra Bjørkhaug Domkantor i Nidarosdomen, med hovedvekt på orgelspill. Utdannet pianist, musikkpedagog og kantor fra Trøndelag musikkonservatorium (NTNU), master i orgelimprovisasjon fra Norges musikkhøgskole. Har spilt i  DKS-forestillingen «Katedral og orgelklang» i Nidarosdomen siden 2014.